În debutul ședinței de Guvern, premierul Natalia Gavrilița a declarat că au fost finalizate consultările sectoriale pe marginea Planului de acțiuni al Guvernului pentru 2023, iar acestea au arătat că liniile de dezvoltare au fost alese corect.

„Scopul nostru e accelerarea căii noastre de integrare europeană.Trebuie să muncim ca să finalizăm cât mai repede documentul și să publicăm planul sistematizat al Guvernului”, a menționat premierul.

Referindu-se la parcursul european al Moldovei în 30 ani, premierul a făcut o analogie cu traseul parcurs de statele baltice, care, în anii 90 au avut același punct de plecare ca și Moldova,„ doar că ei au mers pe autostradă, iar noi pe cărărușe”, a spus Gavrilița.

„Parcă am pornit din același punct cu statele baltice, dar ei au mers pe autostrada integrării europene, iar noi am luat-o pe cărărușe, cu un stat capturat, de aceea trebuie să revenim la drumul de integrare europeană și să mergem foarte repede spre o viață mai bună pentru cetățenii noștri”, a menționat Natalia Gavrilița

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE