Zâmbește tuturor, fă o favoare, fă un bine, trăiește clipa, ajută pe cineva, nu spune nu pot măcar pentru o zi, cu aceste îndemnuri a început balul de caritate destinat persoanele bolnave de cancer în stadiu avansat şi terminal. Astfel, fiecare persoană prezentă a făcut câte o donație.  
Serata a fost culminată de personalitățile importante care au fost prezenți la bal. Artistul poporului, Mihai Munteanu, prezent la ceremonie, a spus că ”dorește persoanelor în suferință ”multă sănătate, tărie și speranță pentru că speranța moare ultima, noi vom fi întotdeauna alături de ei și prin cântecele noastre doresc să le alin un pic durerea”.
Interpreta Geta Burlacu, înainte de a interpreta câteva piese, a menționat ”ne dăm seama că dragostea este încăpătoare, nimic nu se termină, totul doar se schimbă. În primul rând, vreau să spun că dragostea învinge mai mult decât credem noi și mai mult decât poate să înțeleagă un muritor de rând și dacă conștientizezi acest lucru cred că scade și din frică și multe lucruri se schimbă”.
Prezentă la eveniment, Sanda Filat a ținut să menționeze ”cred că este o acțiune foarte plăcută acest bal de caritate. De fapt, tot ce face acest Hospice, sunt oameni cu inimă mare, cu bunăvoință și care o fac fără a fi remunerați. Medicii de aici sunt cei care aduc un zâmbet pe fața cuiva și poate chiar micșorează din suferința persoanelor. Vreau să mai spun un citat de Maica Tereza: niciodată să nu mai spui că nu mai e nimic de făcut, întotdeauna mai e ceva de făcut, deci, Dumnezeu este mare, atâtea zile câte ți-a dat pentru atâtea să fii recunoscător”.
Invitata de onoare a serii a fost prințesa Marina Sturdza din România care a spus că este o onoare pentru ea să fie în țara noastră ”suntem una dintre țările cele mai sărace din Europa, dar avem o bogăție de talent, muzicieni excepționali, avem un potențial în domeniul acesta care trebuie valorificat”. Este o serată de caritate și trebuie să ajutăm persoanele care au nevoie de noi, oferindu-le mereu câte un sprijin. Hospice-urile au menirea să asigure că ne stingem cu demnitate, eleganță și fără durere, medicii de aici fac o muncă esențială care dă demnitate la cei care au nevoie și familiilor lor”.
Balul de caritate s-a încheiat cu o licitație la care au fost scoase mai multe obiecte: tablouri de valoare,   un ceas cu cristale Swarovski, cartea lui Paulo Coelho cu autograful autorului, 2 torturi, etc.
Quintetul Filarmonicii Naționale
elevii de la Colegiul Național de Coregrafie, sub conducerea maestrului Eugen Gîrneţ
Sanda și Vlad Filat
Mihai Munteanu
prințesa Marina Sturdza, directorul hospice ”Angelus”, Valeriu Isac, familia Bostan
Vlad Filat și Glebus Sainciuc

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE