Ministrul nu a precizat cu cât s-ar putea majora prețurile. Potrivit acestuia, tarifele urmau să crească încă în anul 2018, acestea însă au fost menținute artificial și chiar micșorate cu 20 la sută în luna martie a anului trecut.

„Prețul la gaze inclus în tarife este mai mic decât prețul actual pe care noi îl plătim pentru gazul achiziționat. Deci, noi încasăm mai puțin decât plătim. Se negociază deja cu Gazprom la acest capitol”, a declarat Vadim Brânzan.

Oficialul a mai precizat că și transportatorii solicită majorarea tarifelor de călătorie. Ministrul a spus că și în acest caz prețurile călătoriilor ar fi trebuit să crească treptat încă începând cu anul 2013. 

În ceea ce privește programul de dobândire a cetățeniei prin investiții, ministrul Economiei a afirmat că țara noastră va trebui să plătească despăgubiri dacă va decide să rezilieze contractul privind implementarea acestuia. Potrivit lui Brânzan, suma ar putea ajunge și la câteva milioane de euro. Ministrul a adăugat că la acest moment programul a fost stopat pentru a analiza toate prevederile acestuia. Între timp, 34 de persoane au depus actele pentru a obține cetățenia Republicii Moldova în schimbul investițiilor.

Recent, parlamentul a adoptat în prima lectură un proiect de lege care prevede anularea acordării cetățeniei prin investiții.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE