Astăzi, în fața ministerului Muncii și Protecției Sociale, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor alături de mai mulți activiști ai PSRM, PCRM, reprezentanți ai organizațiilor de veterani, mișcării de tineret „Garda Tânără”, cetățeni de rând, au organizat un protest împotriva genocidului social, împotriva politicilor de batjocură față de pensionari. Oamenii au venit înarmați cu farfurii goale și linguri demonstrând că nu mai au ce pune în tacâmuri.

Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, a menționat că indexarea pensiilor la 1 aprilie cu doar 6% este o bătaie de joc față de pensionari, or pensiile trebuie indexate la nivelul real al inflației. Asta ar însemna, a spus Darovannaia, o indexare de cel puțin 13 % atăt cât a constituit media infaționistă pentru anul trecut.

„Dacă guvernarea nu poate face acest lucru – să plece!”, a declarat deputatul.

Vlad Batrîncea, membru al Comitetului Executiv, președintele fracțiunii BCS în Parlament, a subliniat că „guvernarea PAS trebuie să respecte legea care spune că la 1 aprilie pensiile se indexează la nivelul inflației. Dacă inflația este de 10%-pensiile trebuie să fie indexate la nivel de 10 la sută, dacă inflația e de 30%, pensiile trebuie indexate cu 30%. Nu este un moft al nostru, ci o lege care trebuie executată, căci legile nu se discută, ci se execută!”.

Potrivit lui Vlad Batrîncea, indexarea de 6% este un gest rușinos față de oamenii care au construit această țară.

Ludmila Ghinda, președintele organizației veteranilor ”Echitate”, a menționat că o asemenea grijă, cu o asemenea pensie și indexare, pensionarii au ajuns să nu-și poată achita facturile, cumpăra hrană și medicamente.

„Factura pentru gaz la un pensionar cu o pensie de 3000 de lei a constituit tocmai 3,500 lei. Am venit cu o lingură cu găuri care reflectă atitudinea față de pensionari, să demonstrez cât primesc pensionarii de la guvernarea PAS”, a menționat Ludmila Ginda.

Ministrul alexei Buzu a declarat recent că pensiile indexate nu asigură un trai decent bătrânilor din Moldova. Oficialul a declarat la TV8 că, totuși plățile sociale au crescut, comparativ cu anul 2021.

„Faptul că noi am crescut pensiile, nu înseamnă că le-am crescut suficient și că pensiile din Republica Moldova asigură un trai decent. Cu siguranță este dificil să supraviețuiască din asemenea pensie”, a spus Buzu

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE