Ministrul Afacerilor Interne se pregătește de schimbarea bruscă a vremii anunțată de meteorologi. Conducerea MAI vrea să se asigure că nu se va repeta incidentul tragic care avut loc în decembrie 2023 la Căușeni când doi cetățeni în vârstă au decedat în urma ninsorilor abundente. În acest sens MAI a convocat ședința autorităților de resort și a subdiviziunilor ministerului în contextul avertizării de cod portocaliu

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a coordonat, astăzi, 05 ianuarie 2024, ședința convocată în contextul avertizării de cod portocaliu emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pe teritoriul Republicii Moldova. La reuniune a fost prezentă conducerea IGSU, reprezentată de colonelul Alexandru Oprea, dar și reprezentanții autorităților competente să acționeze în situații de urgență.

În acest context, ministrul Efros a solicitat conform prognozelor de a crea Centrul de Dirijare în Situații Excepționale, la necesitate, pentru gestionarea situației în țară. Ministrul Afacerilor Interne recomandă populației să urmărească informările emise de autorități și să respecte indicațiile și recomandările poliției și IGSU în legătură cu deplasările pe drumurile publice și alte măsuri pe care trebuie să le ia pe timpul viscolului și căderilor de zăpadă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE