Un grup de 4.500 membri din 22 organizaţii raionale ale Partidului Moldova Unită (PMU), circa 50% dintre numărul total al membrilor partidului au anunţat marţi, 15 martie, că părăsesc formaţiunea în favoarea PD.
Membrul executivului din PMU, Eugen Nichiforciuc a menţionat că motivul plecării acestora din partid  constituie lipsa unui concept de dezvoltare şi incertitudinea participării la alegerile electorale locale din vara anului curent.  
“Nu ştim dacă vom participa la alegerile locale, iar Consiliul Partidului nu a fost convocat de peste 4 luni, ceea ce ne-a dus în impas. Am decis să aderăm la PD, deoarece este mai aproape ideologic, mulţi dintre noi fiind foşti membri ai PCRM. Această decizie este a noastră şi nu a liderilor partidului”, a declarat Nichiforciuc.
Membrul PMU a confirmat faptul că fuziunea cu PD se discuta de mai mult timp în cadrul partidului, însă o decizie finală în acest sens nu a fost luată.
“Noi am vorbit cu dl Ţurcan, el este la curent cu plecarea noastă. Cu părere de rău, aderarea la PD se discuta demult, însă Ţurcan a fost prea inert. Nimic nu împiedica atunci ca fuziunea să fie efectuată de către liderul partidului, însă posibil el avea cerinţe prea mari pentru a fuziona cu PD. Recunosc că nu toţi membrii Consiliului doresc să adere la PD, de exemplu Ana Tcaci nu doreşte ca PUM să dispară de pe arena politică, deoarece ea este fondatoarea acestui partid “, a mai spus Eugen Nichiforciuc.  
Liderul formaţiunii politice, Vladimir Ţurcan, declarase anterior că PMU nu aderă deocamdată la niciun partid, însă o decizie clară în acest sens va fi luată la sfârşitul săptămânii curente. Potrivit lor, săptămâna viitoare cel puţin încă 5 organizaţii vor face acelaşi pas.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE