Deputații din majoritatea parlamentară nu au susțnut proiectele înaintate de către comuniști. Acestea vizau modificarea componenței Biroului Permanent, prin schimbarea persoanelor membre ale acestui Birou, odată cu modificarea structurii în fracțiuni, informează Politik.md.
Asta după ce fracțiunea PCRM a fost părăsită de către 14 deputați. Comuniștii au cerut ca cei plecați să părăsească funcțiile, iar un fotoliu din cadrul Biroului Permanent să revină de drept fracțiunii PCRM. Șefa fracțiunii, deputata Inna Șupac a cerut ca Artur Reșetnicov și Violeta Ivanov să fie demiși din funcțiile de membri ai Biroului.
De asemenea, comuniștii au cerut și demiterea din funcție a vicepreședintelui Parlamentului, Vladimir Vitiuc, care a fost propus de PCRM, dar a părăsit ulterior fracțiunea.
Un alt proiect a vizat demiterea deputatului Boris Golovin, odată cu numirea acestuia în fruntea unui Institut de Medicină Prespitalicească. Fracțiunea PCRM a cerut ca mandatul lui Golovin să fie declarat vacant.
Aceste proiecte, însă, nu au întrunit numărul necesar de voturi. Astfel, Artur Reșetnicov, Violeta Ivanov, Boris Golovin și Vladimir Vitiuc își vor păstra în continuare funcțiile. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE