„UE nu mai condiționează integrarea europeană a RM cu reintegrarea țării și soluționarea conflictului transnistrean. Pe de altă parte, oamenii noștri de pe malul stâng vor vedea ce înseamnă integrarea în UE”, spune președintele Maia Sandu. Totodată, ea a declarat la TV8 că nu se renunță la regiunea transnistreană.

„Desigur că ne-am dori să fie în paralel, dar nu putem sta încă 30 de ani în această situație, când democrația nu e consolidată, condițiile de viață nu sunt cele mai înalte. Calea noastră este integrarea în Uniunea Europeană, acolo vom putea”, a menționat Sandu.

„UE nu mai condiționează integrarea europeană a RM cu reintegrarea țării și soluționarea conflictului transnistrean. Pe de altă parte, oamenii noștri de pe malul stâng vor vedea ce înseamnă integrarea în UE, pentru că nivelul de trai va fi mult mai înalt decât este acum, am văzut acest lucru prin exemplul tuturor țărilor care au devenit membre UE și se va soluționa întrebarea după, dacă nu vom reuși să o rezolvăm înainte de aderare”, a menționat președintele statului

„Desigur că ne-am dori să fie în paralel, dar nu putem sta încă 30 de ani în această situație, când democrația nu e consolidată, condițiile de viață nu sunt cele mai înalte. Calea noastră este integrarea în Uniunea Europeană, acolo vom putea trăi în pace, pentru că UE și este un proiect de pace, de asta și a fost inițiat, după războiul II mondial. Rusia este sărăcie, război, oamenii sunt închiși în pușcării doar pentru că sunt împotriva războiului. Eu consider că avem o șansă bună, trebuie să ne concentrăm, totul depinde de noi, dacă ne vom ține împreună și vom munci”, a mai spus Maia Sandu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE