Șeful statului moldovean, Maia Sandu a avut o discuție la Bruxelles cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, despre procesul de reforme, dezvoltarea economiei afectate de război, rolul Moldovei în securitatea regională și viziunea noastră pentru o Europă unită, stabilă și prosperă. Președintel Sandu a abordat subiectul accelerării procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în cadrul vizitei de lucru la Bruxelles.

„Prioritatea noastră este organizarea cât mai curând a primei Conferințe interguvernamentale cu Uniunea Europeană pentru a începe oficial negocierile de aderare”, a subliniat Maia Sandu

Totodată, Maia Sandu a avut întrevederi cu Věra Jourová, vicepreședinta Comisiei Europene,, Johannes Hahn, Comisarul European pentru Buget și Resurse Umane,, Paolo Gentiloni, Comisarul UE pentru Economie și Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extindere.

La invitația Comisarului Hahn, șefa statului a ținut un discurs la Conferința privind bugetul Uniunii Europene. Șefa statului a pledat ca următorul buget al comunității europene să fie un buget al păcii, o investiție în restabilirea păcii pe continent. Președinta a punctat:

„Discuția despre bugetul UE depășește o simplă discuție despre bani, este despre un proiect ferm de construcție a unei Europe pașnice și prospere, despre o Europă unită care nu doar se dezvoltă, ci și protejează. O Europă din care face parte și Republica Moldova”.

Totodată, șeful statului a discutat despre dezvoltarea economică și îmbunătățirea condițiilor de trai a cetățenilor țării noastre cu Kristalina Gheorghieva, Directoare Generală a Fondului Monetar Internaţional și Nadia Calviño, Președinta Băncii Europene de Investiții.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE