Rafael Nadal, câștigător a cinci titluri la Madrid, s-a calificat la ediția din acest an în optimile de finală, după ce l-a învins în trei seturi, la mare luptă, pe argentinianul Pedro Cachin, ocupant al locului 91 ATP. Rafa s-a impus cu scorul de 6-1, (5) 6-7, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 5 minute de joc.

Solid pe picioare, Rafa a făcut un prim set foarte bun în fața lui Cachin, care a fost afectat parcă de oportunitatea de a-l întâlnit pe al doilea cel mai titrat tenismen din istorie. La primul meci direct dintre Nadal și Cachin, setul secund a avut o desfășurare total opusă față de manșa inaugurală, notează eurosport.ro

Ajutat de public și experiență, Rafa a știut exact când să aplice presiune pe adversar, astfel că argentinianul Cachin a cedat în final, fiind eliminat în turul al treilea.

După meciurile foarte bune cu Blanch (6-1, 6-0) și De Minaur (7-6, 6-3), Rafa a mai bifat o prestație încurajatoare în vederea participării la Roland Garros, arătând că e din ce în ce mai confortabil pe teren.

În continuare, Rafa îl va întâlni pentru un loc în sferturile de finală pe favoritul numărul 30, Jiri Lehecka, ocupantul locului 31 ATP.

Rafael Nadal a cucerit la Caja Magica cinci titluri de-a lungul carierei, un record. Ultimul triumf al său aici a venit în 2017, după o finală disputată în compania lui Dominic Thiem. Rafael Nadal a câștigat trei meciuri consecutive în ATP după 602 zile, ultima dată a făcut-o la US Open 2022.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE