Șeful Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu nu este convins sută la sută că în cadrul instituției pe care o conduce mai există persoane conectate la anumite scheme corupționale.

Întrebat, la un post de televiziune, dacă mai există elemente oligarhice în cadrul Centrului, Șeful CNA a declarat că nu poate să se expună cu certitudine că n-ar exista asemenea persoane.

„Nu pot să mă expun la 100% că n-ar exista persoane care cel puțin ar fi tentate să încalce legea sau să trateze într-un mod preferențial anumite cauze sau materiale care vin în atenția noastră, nu pot să garantez acest lucru”, a menționat Iulian Rusu.

El a mai spus că în interiorul instituției a fost stabilit un mecanism de verificare pe direcțiile unde se iau decizii importante, iar în cadrul unor direcții au venit oameni noi.

„Ne-am focusat acolo unde se iau decizii, avem o schimbare și la direcția de securitate internă. Au venit oameni noi în mai multe direcții,  cea de combaterea corupţiei, urmărire penală, asigurare operativă, dar și la Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale. Au venit mai multe persoane detașate fie de la procuratura anticorupție sau SIS”, a menționat Iulian Rusu.

Pe 3 februarie, curent, Iulian Rusu a fost desemnat de Parlament șef al Centrului Național Anticorupție. El a activat, anterior, ca secretar de stat la Ministerul Justiției și este primul șef al CNA, numit fără concurs.

La ora actuală, în cadrul CNA există 359 de posturi din care 304 sunt ocupate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE