În debutul ședinței de guvern premierul Recean s-a arătat indignat de ultima decizie a Curții de Apel Chișinău prin care instanța a adeclarat ilegală decizia CSE de a elimina din cursa electorală partidul Șansa.

„Vă rog să rețineți trei nume Palanciuc Ecaterina, Negru Veronica și Dutca Ina, acest complet de judecată de la Curtea de apel a decis să anuleze decizia CSE prin care s-a intervenit și s-a curmat activitatea criminală în procesul electoral la locale. Aceste grupări criminale au fost finanțate pe față de Moscova. Se crează așa o impresie că orice grup criminal poate să vină ân RM să corupă alegătorii judecătorii ,iar statul să nu aibă dreptul să intervină. Noi credem altfel, de aceea, noi vom interveni de fiecare dată atunci când securitatea nașională va fi afectată” a spus Recean.

Totodată, Executivul examinează un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea unui amendament la Memorandumul de înțelegere dintre Guvernul R.Moldova și Statele Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru noua ambasadă a Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Agenția Proprietății Publice urma să asigure determinarea valorii terenului fostului Stadion Republican, proprietate a statului cu suprafața de 5,1814 ha, situat în mun. Chișinău, str. Tighina nr. 12.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE