Alexandr Kalinin, președintele Partidului Regiunilor, a rămas fără cetățenia Republicii Moldova. Cetățenia politicianului a fost retrasă printr-un decret prezidențial, semnat ieri. Decretul poate fi contestat în instanța de judecată.

Partidul Regiunilor din Moldova este un partid politic moldovenesc, fondat de către fostul bașcan al Găgăuziei, Mihail Formuzal. Din 2016 este condus de către avocatul Alexandr Kalinin.

Partidul se autoidentifică de stânga, dar are retorici conservatoare. Partidul se opune aderării la Uniunea Europeană, susținând aderarea la Uniunea Vamală Euroasiatică. În anul 2016, Kalinin îi solicita președintelui rus Vladimir Putin să intervină "pentru a salva poporul moldovenesc", pe care îl identifică drept "ultimul popor slav"

Kalinin este investigat penal, alături de alte persoane, într-un dosar privind propaganda războiului, după ce a publicat, pe rețelele de socializare, mai multe video-uri în care apărea în uniformă militară, înarmat și cu însemnele Uniunii Sovietice sau simbolurile războiului lansat de Federatia Rusă în Ucraina și făcea declarații în susținerea acțiunilor Rusiei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE