Liderul partidului „Șansa”, Alexei Lungu, a fost ridicat de poliție în timpul unei acțiuni de protest în fața sediului Judecătoriei Buiucani din Capitală, unde magistrații continuă examinarea dosarului în care figurează bașcanul UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul.

În imaginile video apărute pe rețelele de socializare se observă cum Lungu a opus rezistență în timpul reținerii. Potrivit poliței, acesta a fost reținut pentru nesupunere după un schimb de replici cu oamenii legii.

Poliția a venit cu precizări despre reținerea lui Alexei Lungu

„În contextul examinării, astăzi, a unei cauze penale, Poliția a recepționat din partea președintelui instanței de judecată din Chișinău demersul prin care, în condițiile Legii 514 din 6 iulie 1995, polițiștii să asigure respectarea oricărei forme de întrunire nu mai aproape de 25 de metri de sediul instanței, altfel acțiunile participanților vor fi considerate imixtiune în procesul de activitate al instituției. În acest context, Poliția a adus la cunoștința celor prezenți în adiacent demersul instanței, solicitând conformarea acestora, timp în care unul dintre participanți a manifestat lipsă de respect prin nesubordonare și agresivitate în raport cu angajații instituțiilor de forță, lovind în bunurile instituțiilor statului, fapt pentru care a fost condus la sediul poliției pentru a fi documentat atât contravențional, cât și penal”, menționează oamenii legii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE