Toate chemările lansate de Publika TV privind falsificările sânt populiste, pentru că un exit-poll făcut de un Jigău şi alţii nu pot fi decât o făcătură. Oamenii, după 14 ani de dictatură agrariană şi comunistă, nu pot să fie liberi şi să spună dechis, sută la sută, cu cine au votat, mai ales dacă e vorba de PNL, partid adus de grupările politice parlamentare pe întreaga republică la statutul de “duşman al poporului”, după ce slugoii din teritoriu ai partidelor mafiotizate din Parlament şi Guvern au persecutat PNL-ul pentru că “fura voturile de la alţii”. “Mare democraţie a venit după 29 iulie!” “Mare pluralism de opinii!” “Mare concurenţă loială!”
Urmând această logică ruşinoasă pentru partide pretinse europene, întrebarea e – şi de unde s-a luat PL, de unde s-a luat PLDM? De la cine “au furat voturi” când s-au cocoţat la Putere şi nu au mai făcut nici o schimbare, nu că “până la capăt”? Şi au închis poarta libertăţii şi a democraţiei la ţarcul Puterii care a preluat practicile şi controlul asupra sistemului corupt creat de comunişti?
Da, votanţii PNL s-ar putea să se teamă să recunoască votul dat pentru PNL, pentru că oamenii nu cred că securitatea le este asigurată, iar după ce au văzut ce au făcut comuniştii, ba şi după ce au văzut ce au făcut şi fac pretinşii liberali, care sînt mai dihai decât comuniştii, desigur că ei îşi iau măsurile de protecţie. Plus comisiile ticsite cu reprezentanţi ai partidelor aflate la treucă publică şi – falsificarea e ca şi făcută. O tragi după “exit-poll” – că ce rost ar avea această farsă?
Populaţia nu e liberă şi PNL va fi nevoit să îşi reia sloganul cu “Libertatea e aproape!”, mai exact – “Libertatea încă nu e aproape”. Un fenomen care ridică un mare semn de întrebare este mulţimea de oameni neînscrişi în listele de votare, spre deosebire de alegerile de la 28 noiembrie, cărora li se propune să se înscrie în liste suplimentare, rupându-se familiile în două liste – de bază şi suplimentară. Oamenii, supăraţi, pleacă şi nu votează. De ce? Cine se teme de votanţi şi ce a făcut măcar aici fostul Primar, aşa şi nedevenit european, care nici măcar în listele electorale nu a putut – sau nu a dorit?… – să facă ordine, fără a ne mai plânge că ne împiedică azi comuniştii.
Libertatea se amână. Până după adoptarea Legii lustraţiei – care îi va scoate la iveală pe moşi, unchi, nurori, cumnaţi şi nepoţi cu trecuturi dubioase, ca să nu se mai dea drept îngeraşi europeni – nu poţi face nici o autentică administraţia publică, nici autonomie financiară, nici reforme. Poţi face doar “borş rusesc”. Asta au înteles-o georgienii. Dacă nu ai aripi, nu poţi zbura…

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE