politik.mdMinistrul afacerilor externe şi integrării europene Iurie Leancă va merge joi, 27 mai, la Moscova la invitaţia ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.
Leancă a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că intenţionează să discute inclusiv chestiunea transnistreană. El s-a referit în acest sens şi la poziţia Chişinăului privind necesitatea modificării misiunii de pacificatori în una civilă, exprimându-şi opinia că va putea convinge partea rusă în acest sens.
„Unica soluţie este să discutăm cât mai mult, să convingem, să aducem argumente şi pornesc de la ideea că avem aceste argumente. Sper să fim auziţi, dacă nu mâine, peste o lună, peste două luni, dar sunt absolut convins că vom reuşi împreună cu partenerii noştri să avansăm în acest sens”, a declarat Leancă.
El a spus că vede o evoluţie pozitivă referitor la această problemă, făcând referire la declaraţia recentă Medvedev-Ianukovici, care vorbeşte despre modificarea misiunii de pacificatori în contextul reglementării transnistrene şi nu după reglementarea conflictului, aşa cum se accentua anterior.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE