Jurnaliștii care au acceptat să manipuleze cetățenii, au acceptat să spună minciuni la micul ecran, de la Moldova1, trebuie să aibă deplinul curaj să plece singuri. Pentru că oricum în noile condiții de normalitate ei nu vor putea face față lucrurilor și vor pica singuri, așa că e mai bine să-și caute de lucru în altă parte, a declarat Corina Fusu, preşedintele Comisiei educaţie, cercetare, cultură, sport şi mass-media joi, 17 septembrie.
”Jurnaliștii de la televiziunea publică au demonstrat ani de zile că nu sunt capabili de a fi jurnalist, or a fi jurnalist este o responsabilitate la fel de mare cum este a fi politician sau medic, pentru că de medic depinde sănătatea omului, iar de jurnalist depinde sănătatea morală a societății”, a adăugat Fusu.
Întrebată Corina Fusu dacă se vor opera demiteri în masă în rândul actualilor angajaţi ai televiziunii publice, Fusu a răspuns că scopul noii guvernări nu este să se răzbune. „Scopul nostru este să readucem normalitatea şi funcţionarea legii, căci la TRM au rămas mulţi specialişti buni, iar jurnaliştii care au acceptat cenzura trebuie să aibă curajul să plece singuri”, a mai spus Fusu.  
Viorica Cucereanu, fostă angajată la Moldova1 a menționat despre restricțiile de acolo pe când era fosta guvernare ”Pentru mine guvernarea comunistă se asociază cu violențele armate, pentru că intrarea în TV a trupelor speciale, a armatei, a detașamentelor, scut, au exercitat o presiune destul de mare în 2001 asupra jurnaliștilor. De aceea, pentru mine, Mesagerul se asociază cu coridoarele morții, am impresia că zilnic adevărul trece prin aceste coridoare și rămâne acolo”.  
Larisa Manole, fostă prezentatoare a programului informativ „Mesager” a menționat ”Am declarat recent că nu duc dorul ecranului, dar aș fi vrut să mă întorc măcar o zi în profesie și să anunț înfrângerea comuniștilor, uite că acest vis s-a împlinit, este o victorie pentru noi”. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE