O nouă ședință de judecată în care controversatul om de afaceri Vladimir Andronachi este cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul fraudei bancare a avut loc fără accesul presei, notează jurnal.md

Recent, șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a solicitat CSM-lui ca ședințele în acest dosar să fie publice, iar judecătorul de caz, se pare că, are agenda sa  Consiliul Superior al Magistraturii nu a luat, încă, o decizie referitor la cererea depusă de șeful Procuraturii Anticorupție.

În afară de cererea depusă la CSM, Veronica Dragalin a solicitat Parlamentului să modifice urgent Codul de procedură penală astfel încât procurorii să poată contesta astfel de hotărâri judecătorești. De notat că, inițial, cauza în care este vizat Vladimir Androncahi era examinată în ședință publică, însă magistratul de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, Gheorghe Balan, a acceptat solicitarea avocaților învinuitului și a decis ca dosarul să fie examinat cu ușile închise. Andronachi a declarat atunci că astfel i se cauzează disconfort moral atât lui cât și familiei sale. Fostul deputat PD este cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

 Potrivit anchetei, Andronachi și un complice de-al său au prejudiciat Republica Moldova cu peste 26 de milioane de lei. Banii sustrași, în sumă de peste un milion de dolari şi aproximativ 800 de mii de euro, au fost spălați în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și în contul companiilor din cadrul grupului criminal organizat, condus de Vladimir Andronachi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE