Politik.mdDeputatul PLDM, Ion Butmalai a venit cu o declarație față de informațiile prezentate de avocații prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Deputatul a anunțat astăzi, 13 decembrie, că prin aceste acțiuni se dorește instaurarea unei alte dictaturi oligarhice, după ce se va elibera de cea a comuniștilor, anunță Politik.md.
„Unui demnitar cu așa rang înalt, pentru ce îi trebuie avocați în Cipru sau în America? Gândiți-vă și voi. Să nu credeți că subiectul a fost discutat astăzi și gata, a fost finisat. Eu am mai fost în instanțe de judecată cu fosta guvernare comunistă și am avut de suferit, dar am scapat de ei și ce vrem să facem acum? Să instaurăm o altă dictatură oligarhică? Nu mă tem s-o spun și că nu se dorește instaurarea unei alte dictaturi oligarhice în locul dictaturii comuniste, așa că această conferință de astăzi a fost o farsă și vă rog să nu faceți PR din asta, fiindcă este o normalitate ca astăzi cetățeanul să cunoască informația veridica”, a declarat Ion Butmalai.
Potrivit lui, conferința de presă, care a avut loc astăzi a fost la comandă, iar avocații lui Plahotniuc nu au putut răspunde concret la anumite întrebări.
„Nu s-a discutat despre a doua familie a cetățeanului și cum se spune: „cine se simte cu musca pe căciulă și-a dat arama pe față. Nu s-a vorbit de Italia, ceea ce a fost publicat în presă. Eu sunt gata să discut cu oricine și vreau să îi dau un sfat cetățeanului respectiv să-și aducă aminte de organele de drept. Acei ofițeri, care au lucrat în organele de drept, în SIS și Procuratura Generală, cunosc foarte multe chestiuni care vizează cetățeanul respectiv. Vreau să spun că televiziunile, indiferent dacă sunt private sau de stat, să fie echidistante și să informeze cetățenii corect în continuare”, a mai spus Butmalai.

De  asemenea, deputatul i-a îndemnat pe acei avocați prezenți astăzi la conferință  să publice informațiile respective cu răspunsurile oficiale în presă. Menționăm, că astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, avocații prim-vicepreședintelui Vlad Plahotniuc au negat faptul că acesta ar fi fost căutat de către organele Interpol din Cipru și Marea Britanie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE