Funcționari ai primăriei din Cahul învinuiți de delapidare a averii străine. Potrivit MAI, în perioada anilor 2005- 2012, angajații primăriei dintr-un sat din același raion au însușit ilegal circa 110 mii de lei. Această sumă ar fi fost colectată de la populație pentru efectuarea lucrărilor de proiectare a gazoductului și renovarea apeductului pentru amenajarea teritoriului unei grădinițe de copii și achitarea plății pentru apa utilizată.
Un caz similar a avut loc și în cadrul primăriei a unui sat din raionul Ștefan Vodă. Aici, o femeie, angajată în calitate de perceptor fiscal este suspectată că ar fi delapidat contabilitatea primăriei cu circa 50 mii de lei.
Oamenii legii au stabilit că, folosindu-se de situația de serviciu, în perioada anilor 2008-2011, fiind responsabilă de colectarea impozitelor de la cetățenii satului însușea banii acumulați, în loc ca aceștia să vină în bugetul local.
Pe ambele cazuri au fost inițiate două cauze penală pentru delapidarea averii străine. Potrivit legislației, persoanele culpabile de comiterea unor asemenea fărădelegi riscă o pedeapsă cu amendă de până la 20 mii de lei sau închisoare pe un termen de până la 6 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE