libertatea.roOamenii de știință de la NASA au anunțat descoperirea planetei Kepler 452b, cunoscută și ca „Earth 2.0”, o planetă din galaxia noastră foarte similară Pământului.
Deși planeta se află mult prea departe de noi pentru a putea fi fotografiată, mai exact, la o distanță de 1400 de ani lumină, cercetătorii au putut afla destul de multe informații despre aceasta cu ajutorul tehnologiei avansate.
În primul rând, se pare că, în ciuda distanței extraordinar de mari, este cea mai apropiată planetă nouă asemănătoare planetei Terra. De asemenea, un an pe această planetă durează 385 de zile, cu doar 20 de zile mai mult decât pe Pământ. Ca o comparație, un an pe Venus (uneori cea mai apropiată planetă de a noastră) durează 88 de zile pământești, iar pe Neptun, anul are 185 de zile.
Este puțin mai mare decât Terra, iar temperatura este posibil să fie propice apariției apei la suprafață. Mai mult decât atât, având în vedere mărimea și vârsta sa, ar putea avea propriul sistem vulcanic.
Kepler 452, steaua din respectivul sistem solar, a apărut cu 1,5 miliarde de ani înaintea soarelui nostru.
Ținând cont de faptul că planeta se află la o distanță de Kepler 452 asemănătoare celei la care se află Terra de Soare, există șanse foarte mari ca planeta să găzduiască forme de viață la suprafața sa.
Mai mult decât atât, cercetătorii cred că oamenii s-ar adapta fără prea mari probleme pe această planetă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE