Scriitori, rude, prieteni, cântăreți, dar și mulți tineri au înconjurat cu mult drag și multe flori mormântul cuplului nepereche Doina și Ion Aldea Teodorovici de la Cimitirul Central din Chişinău. Fiecare cu durere în suflet s-a rugat pentru sufletele lor, astăzi, 30 octombrie, când se împlinesc 17 ani de la tragicul accident unde și-au pierdut viața.
Eugenia Marin, mama Doinei cu lacrimi în ochi a spus: ”de 17 ani ochii nu mi s-au mai uscat de lacrimi, de durere. Toată lumea prezentă aici ar fi vrut să-i vadă, să le audă glasul lor atât de zglobiu parcă erau doi copii. Asta e soarta fiecăruia și nu putem să hotărâm noi. Cântecele cuplului Doina și Ion trăiesc și vor trăi secole atâta timp cât va trăi omenirea. Da, toată lumea spune mama Doinei, dar nu este adevărat pentru că Ion a fost copilul meu, el întotdeauna spunea că ești mama mea”.    
Regizorul Vasile Stratulat spune: ”Bunii mei prieteni Doina și Ion sunt cei care au pus acea punte spirituală între București și Chișinău și azi dacă noi trecem așa liber frontiera este și pentru că ei au depus multă muncă prin creația lor”.   
Ministrul culturii, Boris Focșa prezent la eveniment a spus că pentru el Ion și Doina sunt ”niște eroi spirituali care la moment au încercat să ne aducă lumină și speranță ca să ajungem acum unde suntem. Din păcate noi vedem eroii doar în plan material, dar e foarte important să-i prețuim pe eroii spirituali ai neamului pentru că fără această spiritualitate noi suntem săraci”.
”Doina este nepoata soției mele, spune Andrei Furculiță, astfel o cunosc pe ea de foarte mult timp. Odată îl întreb pe Ion cum ți se primește muzica și îmi spune că eu o pun pe portativ, o cânt la pian și dacă Doina o acceptă atunci înseamnă că va fi bine, dacă ea dădea acordul că totul e bine înseamnă că piesa se va lansa. În special piesa ”Iartă-mă” are un specific aparte, eu sunt a doua persoană după Doina care a ascultat această piesă și deodată am fost foarte impresionați”.
”Aici se adună lumea de bună credință, ne pare bine când văd că vin tineri că nu trec cu vederea aceste două valori naționale, cei care și-au pus în slujba lor tot ce au avut mai sfânt. Mă bucur că lumea nu îi uită, pentru că vin neinvitați. Generația tânără trebuie să cunoască că ei au fost mereu pe primele locuri pentru că nu fiecare îndrăznea să cânte atunci așa piese”, a spus Eugenia Ursu.
Amintim că în noaptea de 29 spre 30 octombrie, cuplul Doina și Ion Aldea Teodorovici au murit în urma unui accident de mașină în apropierea localităţii Coşereni, la 49 de kilometri de București.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE