Osetia de Sud este cea care suferă cel mai mult în urma războiului dintre Georgia și Rusia din vara anului 2008, sunt concluziile raportului prezentat de Amnesty International, vineri, 7 august.
"La un an de la conflict, impactul său este încă resimțit, în special în regiunea Osetia de Sud și în imprejurimile ei. Un număr estimat de 30.000 de persoane, majoritatea etnici georgieni, sunt și acum refugiați", se menționează în raportul publicat cu ocazia împlinirii unui an de la declanșarea conflictului, în noaptea de 7 spre 8 august 2008.
"Problemele judiciare și cele privind încălcarea dreptului internațional comise de toate părțile sunt în continuare de actualitate".
Organizația pentru drepturile omului cere o "anchetă imparțială" asupra crimelor, trimiterea vinovaților în justiție și despăgubirea victimelor. Amnesty International solicită și Osetiei de Sud să pună capăt "atacurilor la adresa georgienilor, să declanșeze o anchetă asupra încălcării drepturilor omului și să accepte prezența observatorilor internaționali pe teritoriul său”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE