Fostul deţinut politic al regimului separatist de la Tiraspol, Ilie Ilaşcu afirmă că îl va susține la alegerile prezidențiale pe Mihai Ghimpu. “M-au tatonat foarte multe partide. Unicul care nu a făcut acest lucru este Mihai Ghimpu și am hotărât să-l susțin.” Declaraţia a fost făcută în cadrul programului de ştiri la Televiziunea Publică.

Totodată, Ilașcu s-a arătat nemulțumit că Marian Lupu este băgat permanent în față. "De ce tot îl bagă pe Lupu? Ce a făcut acest om, a ieșit din PCRM? În viața asta nu a făcut nimic. El ar putea trăda în orice moment", a subliniat Ilașcu.

Referindu-se la decretul prezidenţial, pe care Curtea Constituţională l-a declarat neconstituţional, Ilie Ilaşcu a menţionat în acest mod Mihai Ghimpu şi-a testat liderii din Alianţă în materie de fidelitate faţă de Rusia. În oninia lui, Marian Lupu a fost primul care a picat testul.

Menţionăm că, în perioada 1992-200 Ilie Ilaşcu s-a aflat într-o închisoaredin Tirasol. A fost eliberat , numai datorită presiunilor exercitate asupra Rusiei de către structurile internaţionale.

Aflându-se în detenţie, Ilaşcu a fost ales deputat în Parlamentul de la Chişinău în două legislaturi. În prezent, fostul deţinut politic este membru al Partidului România Mare, fiind ales de două ori, senator în Parlamentul român.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE