Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că relațiile cu autonomia găgăuză vor fi pragmatice, după ce Curtea de Apel Comrat a validat alegerile penrru funcția de bașcan. Șeful legislativului a atras atenția că regiunea este influențată de propaganda rusă, iar Parlamentul va face o evaluare a legislației din autonomie în măsura în care aceasta se racordează la Constituția Republicii Moldova.

„Care vor fi relațiile noastre în continuare? Eu pot să spun două lucruri. Vom fi foarte pragmatici. Ce am eu în vedere prin pragmatism? Nu este corect să te trezești pro-european, să spui cât de mult ne plac granturile și investițiile europene și seara, înainte de culcare, să te închini încă odată la Kremlin. Nu e corect, nu este etic și lucrurile acestea nu o să se mai întâmple” a declarat Igor Grosu la Moldova 1

Șeful legislativului a mai spus că autoritățile de la Chișinău vor colabora cu oamenii onești din autonomia găgăuză, dar „nu cu bandiții sau cu funcționarii care se aliază cu ei”.

Astăzi a fost publicată decizia Curții de Apel Comrat prin care s-au validat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE