Liderul socialiștilor, Igor Dodon, i-a transmis felicitări candidatei pentru funcția de prim-ministru, Maia Sandu, pentru că „este o nouă etapă din cariera sa profesională”. De asemenea, socialistul a menționat că o cunoaște pe Maia Sandu, pentru că ar fi lucrat anterior în echipa lui, anunță Politik.md.
„Pentru cariera sa profesională cred că este un succes, a făcut un pas important înainte pentru CV-ul său. Apropos, fix așa i-am spus și lui Gaburici în februarie, pentru CV este un lucru bun, dar nu va dura prea mult. Maia Sandu, pe care într-adevăr o cunosc, a fost în subordinea mea în 2005 când eram în funcția de viceministrul al Economiei și Comerțului, așa se numea atunci. Mai târziu am activat în Guvernul condus de dna Zinaida Greceanîi, în diferite proiecte de administrație publică centrală, locală și altele și cu „Provocările Mileniului” ceva a fost.
O felicit din punct de vedere al faptului că e un nou nivel în cariera profesională, dar în același timp o compătimesc. Și vă spun de ce: nu va putea face față acestei situații foarte dificile. Nu va putea promova reformele, deoarece are în spatele său o majoritate parlamentară pe care încă nu am văzut-o să voteze. E o majoritate parlamentară condusă de oligarhi”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea 4-a” de la postul N4.
În context, socialistul a negat faptul că PSRM vor vota pentru acest nou Guvern și asta pentru că este un Guvern propus de oligarhi.
Menționăm, că după ce a fost creată AIE-3 liderii Alianței au anunțat că Maia Sandu, fosta ministră a Educației, va fi propusă pentru funcția de prim-ministru. Acesta este candidatul oficial anunțat de către PLDM și care urmează să poarte negocieri cu liderii Partidului Democrat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE