Din cele zece partide cel mult cinci vor accede în Parlament. Cel puţin aşa a declarat joi, 9 iulie, analistul politic, directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT Igor Boţan pentru Imedia. Analistul mai consideră că în Moldova lipseşte etica politică.
„Aspectul cultural, mă refer la cultura politică, în Republica Moldova, din păcate, ori lipseşte, ori este la un nivel atât de jos, încât ne putem aştepta la lucruri foarte neplăcute”, a spus Igor Boţan.
Totodată, potrivit analistului, mai multe partide au văzut că potenţialul nu le permite să aibă un rezultat bun, iar „participarea la alegeri necesită eforturi şi fonduri pe care ele nu le au”.
„Sigur, unele partide s-ar putea înregistra la alegeri, dar s-ar face de ruşine, deoarece, şi s-a văzut acest lucru, unele din ele nu acumulează nici măcar numărul de voturi egal cu numărul de membri pe care declară că i-ar avea”, a mai spus analistul adăugând că, totuşi, unele din ele “mai încearcă marea cu degetul încă o dată”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE