Alianţa „Moldova Noastră” (AMN) „a aruncat guvernarea comunistă la gunoişte”, printr-o înscenare simbolică, duminică, 15 martie, în cadrul unei acţiuni de protest în faţa Guvernului.

Membrii formațiunii au improvizat o ceremonie în cadrul căreia, spun ei, au petrecut liderii comuniști la gunoiștea de la Țânțăreni. În replică, reprezentantul PCRM la CEC a declarat că acțiunea de astăzi contravine normelor etice și nu exclude că va cere CEC-ului sancționarea AMN.

„Acțiunea care a fost organizată a însemnat, de fapt, protestul medicilor, pensionarilor, țăranilor, tinerilor din R. Moldova. Tuturor păturilor sociale cărora comuniștii le-au promis locuri de muncă pe parcursul ultimilor 8 ani, dar nu au realizat lucruri serioase,” a declarat Leonid Bujor, membru AMN.

Protestatarii au scandat lozinci anticomuniste, au purtat portretele primelor persoane în stat şi o inscripţie enormă pe care era scris „Gunoiştea Ţânţăreni”. Ei au precizat că astfel, au dorit să arate simbolic că „locul comuniştilor este la gunoişte”. Prim-vicepreşedintele AMN, Veaceslav Untilă, a menţionat că prin această acţiune AMN „a petrecut pe ultimul drum guvernarea comunistă”.

Potrivit organizatorilor la protest au participat circa 500 de membri și simpatizanți AMN.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE