Numărul cazurilor de gripă pandemică crește de la o zi la alta. În presă se vehiculează tot mai des numărul miilor de decese provocate de această boală și astfel s-a creat deja o panică în rândurile populației. De fapt, se spune că virusul gripei noi A(H1N1) ar fi fost creat în laborator pentru a aduce, în plină criză, nişte profituri consistente companiilor farmaceutice şi nu numai.
WorldnetDaily relatează însă că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a modificat definiţia "pandemiei", înainte de a declanşa alerta de nivelul 6 (cel mai înalt). Practic, OMS a pregătit calea către clasificarea gripei porcine ca "pandemie", schimbând chiar cuvintele definiţiei şi omiţând din noua definiţie expresia "un număr enorm de decese şi îmbolnăviri".
OMS a decretat pandemie de A(H1N1) în luna mai, pentru prima dată în ultimii 40 de ani, când se raportaseră doar 144 de morţi din cauza infectării cu virusul gripei noi. Imediat după aceea, companiile farmaceutice au început să lucreze la crearea unui nou vaccin: la doar câteva luni, majoritatea statelor lumii au început să comande zeci de milioane de doze de vaccin, scrie Gândul.
"Este adevărat că virusurile gripale sunt imprevizibile, aşa că nu necesită un anumit grad de precauţie. Dar una dintre trăsăturile extraordinare ale acestei gripe este că există unele persoane care fac predicţii ani după ani, din ce în ce mai grave. (...) Niciuna nu s-a adeverit. De exemplu, ce s-a întâmplat cu gripa aviară care trebuia să ne omoare pe toţi? Nimic. Dar asta nu-i opreşte pe aceşti oameni de la realizarea predicţiilor. Uneori ai impresia că este o întreagă industrie care aşteaptă izbucnirea unei pandemii", declara epidemiologul Tom Jefferson, un cunoscut specialist al lumii medicale, într-un interviu acordat Der Spiegel în luna iulie.
Ţinta atacurilor specialistului sunt oficialii din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, oficialii din domeniul sănătăţii publice, virusologii şi companiile farmaceutice. Ei sunt cei care au construit această maşinărie, în jurul pandemiei iminente, consideră Tom Jefferson. "Au implicat foarte mulţi bani, influenţă, cariere şi instituţii întregi. Tot ce a trebuit a fost ca un virus să evolueze, pentru ca maşinăria să se pornească".
Tom Jefferson a avertizat că trebuie făcută o distincţie clară între bolile asemănătoare gripei şi gripa autentică. "Ceea ce ştiu este că gripa reală este în mod sistematic supraestimată. Ambele se manifestă prin aceleaşi simptome. Dar gripa reală este cauzată de virusurile gripale, în timp ce peste 200 de virusuri diferite provoacă boli asemănătoare gripei". Întrebat de ce oamenii de ştiinţă nu îşi orientează atenţia asupra acestor virusuri, epidemiologul a replicat: "Nu pot face bani din ea. (...) Împotriva gripei există vaccinuri şi medicamente care pot fi vândute. Şi aici sunt concentraţi banii din industria farmaceutică. Se asigură că cercetările privind gripa sunt publicate în marile ziare".

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE