Franţa a fost îngheţată marți, 23 martie, de greve la nivel naţional la care au participat angajaţi ai sectorului public francez, informează BBC News.
Transporturile şi şcolile din Franţa au fost perturbate de grevele declanşate de cinci sindicate din Franţa, după înfrângerea suferită de dreapta politică la alegerile regionale.
Circulaţia trenurilor era redusă la începutul dimineţii, îndeosebi cea a trenurilor regionale, dar trenurile de mare viteză internaţionale spre alte ţări ale Europei ar urma să funcţioneze normal, potrivit conducerii Căilor ferate franceze.
La Paris, traficul se desfăşura aproape normal pentru metrou şi autobuze. Doar un tren din două circula pe una din liniile de metrou regionale, în timp ce altele nu erau afectate, potrivit BBC News.
Sindicatele au decis o zi de acţiune la nivel naţional, în sectoarele public şi privat, pentru a protesta faţă de proiectul guvernului de reformă a pensiilor şi faţă de desfiinţarea a zeci de mii de locuri de muncă în funcţia publică.
Apelul la grevă a fost lansat de sindicatele CGT, CFDT, FSU, Solidaritatea, UNSA şi Forţa de Lucru, care solicită măsuri concrete privind combaterea şomajului, creşterea puterii de cumpărare, majorarea pensiilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE