Politik.mdPreședintele interimar Mihai Ghimpu a participat împreună cu președintele român, Traian Băsescu la ceremonia de depunere a coroanelor de flori la monumentul lui Ștefan Cel Mare din centrul capitalei, miercuri, 27 ianuarie, în prima zi a vizitei.
După ce au fost depuse coroanele de flori a fost intonat imnul de stat al Moldovei și cel al României. Declarații de presă nu au fost oferite.
După ceremonie, ambii șefi de stat s-au îndreptat către mulțimea, în jur de 500 de persoane, care era prezentă pe bulevardul Ștefan cel Mare. În momentul când au ajuns și au salutat pe cei prezenți, oamenii au început să strige ”unire cu România, Băsescu”. Câteva persoane aveau în mână portretul președintelui român, iar cineva i-a transmis un pachet care i s-au dat asigurări că va ajunge la Traian Băsescu.
Menționăm că circulația pe străzile din principalele artere ale orașului este redirecționată pe străzile adiacente. Iar conducătorii auto nu pot să parcheze în această zonă, pentru că în caz contrar automobilele vor fi evacuate forţat şi transportate la parcarea cu plată. Circa 1300 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru asigurarea pazei şi ordinii în capitală.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE