politik.mdRomânia nu va semna niciodată un tratat care să redefinească frontiera moldo-română, a concluzionat Traian Băsescu după întâlnirea cu miniştrii şi liderii Alianţei pentru Integrare Europeană de miercuri, 27 ianuarie.  
“Am discutat şi celebrul tratat de frontieră, cum era numit anterior la Chişinău. Vreau să fiu extrem de deschis. România nu va semna niciodată un tratat care să redefinească frontiera dintre România şi Republica Moldova. România a recunoscut frontierele de stat ale Republicii Moldova aşa cum au fost moştenite de la fosta Uniune Sovietică”.
Totodată, Băsescu a făcut declaraţii pe marginea Convenţiei micului trafic la frontieră, care “cel târziu la 30 martie va fi deja aplicabil”.
Cât priveşte susţinerea integrării europene a ţării noastre, preşedintele Băsescu a informat că “a fost hotărât semnarea unui acord de parteneriat care să grăbească integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, care trebuie parcurs suficient de rapid pentru ca R. Moldova să fie inclusă în grupul Balcanilor de Vest”. Legea este acum în vigoare, mai rămân de stabilit condiţiile tehnice, a precizat Băsescu.
De asemenea, preşedintele României a ţinut să ofere explicaţii privind acordarea cetăţeniei române. “Cu privire la întârzierile în acordarea cetăţeniei române, vreau să explic că legislaţia, care a fost modificată anul trecut, obligă la acordarea cetăţeniei în termen de 5 luni de la solicitare, mai ales pentru cei care au pierdut abuziv cetăţenia română. Mulţi ne reproşează că nu se respectă termenul”, a spus Băsescu. Şeful statului a dat asigurări că problema exsită la cei care au depus dosarele înainte de modificarea legislaţiei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE