Procedura de alegere a viceminiştrilor a fost stopată din cauza unor colegi de alianţă care încalcă înţelegerea. Declaraţia aparţine liderului PL, Mihai Ghimpu, lansată ieri, după şedinţa AIE.

“Când am vorbit de ministere s-a luat ca bază continuitatea, acum spun că nu e continuitate. Problema e că unii colegă consideră că viceminişitrii trebuie să fie numai la ministere care aparţin partidelor, pe când noi considerăm că partidele trebuie să răspundă de toate domeniile, economie, de medicină, şi de tot”, spune Mihai Ghimpu.
În acelaşi timp, liderul PL consideră că nu va dura mult timp până când viceminiştrii vor fi aleşi, altfel degeaba mai există acordul.
“Procedura de numire a viceminiştrilor nu a fost inclusă în Acord deoarece colegii au solicitat ca acest subiect să fie discutat mai tîrziu. Acordul e semnat ca să funcţioneze instituţiile statului şi AIE, iar dacă unii cred că este semnat numai ca să funcţioneze Guvernul, şi mai departe fiecare face ce vrea, greşeşte amarnic”, a conchis Ghimpu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE