În această seară se înregistrează ploi torențiale și vânt puternic în capitală și în nordul țării, raioanele Edineț, Glodeni, Dondușeni, Rîșcani, Ocnița, Fălești, Bălți și Drochia. Poliția roagă cetățenii să evite ieșirea din casă pe motiv că sunt mulți copaci doborâți și fire electrice, ceea ce prezintă pericol. Persoanele care parchează acum mașinile, să se asigure că o fac într-un loc sigur. La Edineț sunt deconectări masive ale energiei electrice și trasee blocate. Polițiștii au intervenit de urgență pentru a oferi suport cetățenilor și a oferi suport la lichidarea consecințelor.

În Chișinău sectorul Botanica a rămas fără curent electric. Primarul capitalei, Ion Ceban recomandă cetățenilor să nu iasă din case fără motiv întemeiat și precizează că toate serviciile municipale sunt gata să intervină în caz de necesitate.

Chișinău

Mai multe autoturisme din Bălți au rămas cu parbrizele sparte de crengi după furtuna din această seară.

„Persoanele care parchează acum mașinile, asigurați-vă că o faceți într-un loc sigur”, se  arată în mesajul poliției.

Și localități din raioanele Drochia și Dondușeni au rămas fără energie electrică din cauza furtunii și a ploii torențiale.

Pentru lichidarea consecințelor, polițiștii au intervenit de urgență. În cazul situațiilor excepționale, oamenii sunt îndemnați să apeleze la 112.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE