Cai giganți de circa 1,5 tone, mânzișori de câteva luni, dar deja dresați, precum și diverse acrobații pe caii alergând – toate acestea au fost perlele prezentate în cadrul unui show de excepție „Ring show-ul cailor”, campionatul național al R. Moldova, care a avut loc ieri la Școala Republicană de Hipism și Pentatlon, anunță Politik.md.
Caii, alături de antrenori, au mers în galop, au defilat, au alergat și au pozat, iar cei mai buni dintre ei au primit cupe și medalii. Cei mai tineri antrenori au demonstrat și niște trucuri acrobatice, stând călare în picioare, culcați sau semiașezați - toate astea în timp ce caii se aflau în mișcare.
De asemenea, au fost premiați și cei mai micuți membri ai școlii de Hipism. Este vorba despre mânzișorii în vârstă de câteva luni, care deja știu să îndeplinească ordinele antrenorului și să pozeze la fel ca adevăratele fotomodele.   
Potrivit organizatorului, Alexandru Tîmciuc, scopul acestui eveniment a fost trezirea interesului pentru cai, pentru acest sport, dar și ridicarea nivelului de conștiință și de responsabilitate a copiilor și tinerilor față de antrenori și față de animale.
„Am observat o admirație deosebită din partea copiilor și a părinților, care au venit să vadă ce înseamnă hipism. Sportivii din acest domeniu au un nivel înalt de pregătire, dar și o mare responsabilitate față de aceste animale. Caii întotdeauna au trezit admirația oamenilor și simțul responsabilității.
În acest an, am organizat pentru prima dată un show al mânzișorilor născuți în 2015. Practic am prezentat mica noastră grădiniță a micuților, ceea ce a colorat mai mult sărbătoarea. De asemenea, am organizat concursul cailor de tracțiune. Aici ați putut admira giganții noștri. Se creea impresia că se cutremură tribunele, atunci când ei aleargă pe alături”, a declarat Alexandru Tîmciuc, pentru Politik.md.   
Potrivit lui, la anul urmează să fie dezvoltată această idee și pentru prima dată urmează să fie invitați oaspeți de peste hotare. „Vrem să invităm echipa din Olanda, care ne va prezenta cai de tracțiune grea. La ei - acest tip de festivaluri este foarte popular. Când au aflat că noi organizăm un asemenea eveniment, ei au delegat un expert, care a apreciat caii prezentați astăzi la concurs, ba chiar urmează să fie publicat și un articol în revista lor regală despre cai.
Nu sunt sigur că vor aduce aici un număr mare de cai, dar sunt sigur că putem conta pe câțiva. Desigur că vom invita și reprezentanți din Ucraina și vom vedea ce ne va reuși”, a mai spus organizatorul.
La festivitate au participat cai și călăreți din mai multe raioane ale țării. Au fost invitați reprezentanți ai Cluburilor Sportive: „Impuls”, „Zoo Club”,  „Sparta” și câteva organizații private de creștere a cailor.

Evenimentul a fost organizat în contextul sărbătorii Sfinților mucenici Flor și Lavru, considerați protectorii cailor. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE