Igor Talmazan, fostul șef al Serviciului Vamal, care a demisionat în aprilie, curent, a fost numit secretar general al Parlamentului. Un dispoziție care prevede acest lucru a fost semnat de președintele Parlamentului Igor Grosu pe 24 iunie. De asemenea, Tamara Gheorghița, care a deținut funcția de secretar general al legislativului în perioada septembrie 2021 – iunie 2024, va deveni adjuncta lui Talmazan, informează Parlamentul.

Precizăm că, potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general al instituției se numește în funcție de președintele legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent și cu avizul Comisiei juridice, numiri și imunități.

Igor Talmazan este jurist de profesie. Anterior, a fost director al secretar general al Guvernului. De asemenea, și-a desfășurat activitatea în calitate de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat, viceministru al Mediului și șef al Corpului de Control al prim-ministrului. În 2021, Igor Talmazan a fost ales deputat în Parlament.

Igor Talmazan a deținut și funcția de șef al Serviciului Vamal de două ori: în perioada septembrie 2021 – noiembrie 2022 și februarie 2023 – aprilie 2024.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE