Fostul asistent al deputaților ex-comuniști, Sergiu Sîrbu și Igor Vremea, a fost înaintat la funcția de șef al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu caracter Personal, informează Politik.md.   
Acesta în prezent este membru al Comisiei Electorale Centrale și a fost înaintat în decembrie 2011 de către deputații din fracțiunea comuniștilor. El va lua locul fostului director, Andrei Paniș, care și-a incetat calitatea în legătură cu expirarea mandatului, dar și în legătură cu înrăutățirea stării sale de sănătate.
Interesant este faptul că anume deputatul Igor Vremea a fost cel, care l-a prezentat pe Răducan în fața plenului.
Deputatul PCRM, Oleg Reidman, a întrebat cum a fost selectat candidatul, dacă au fost mai mulți pretendenți. „Șeful Centrului pentru protecția datelor cu character personal este o funcție cu demnitate publică. O persoană cu demnitate publică trebuie să fie numită prin concurs public. Cum a fost selectat acest candidat?”, a întrebat Reidman.
În replică, Igor Vremea a răspuns că „acest lucru nu are importanță”.  „Noi am ajuns la un consens în privința acestui candidat și el a fost propus”, a spus Igor Vremea.
Hotărârile de demisie și de numire a noului șef vor intra în vigoare din data de 13 aprilie. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE