Șapte persoane, cu vîrsta de 28-56 de ani, foști membri activi ai organizației criminale “Machena” sunt cercetate penal pentru deținere ilegală de arme și droguri.
Potrivit MAI, de la domiciliie suspecților, oamenii legii au ridicat o armă de foc de model “Carabin” deținută ilegal; 165 cartușe calibru 7, 62 mm, deținute ilegal; două cartuşe de cal. 12 mm şi un cartuş de 9mm; peste 8 kg de marijuana; caziere judiciare, eliberate de organele competente ale Republicii Moldova și României pe două familii diferite; 9 plante de cânepă uscată; trei sticle din polimer, pe pereţii interiori cu depuneri de răşină de cannabis, utilizat pentru consumul marihuanei, un tiuner digital, un monitor digital sustrase anterior dintr-un apartament din oraşul Cahul; o cutie de chibrite cu seminţe de cânepă; mai multe telefoane mobile, dobândite în urma realizării ilicite a drogurilor.
În prezent, persoanele sunt cercetate în stare de libertate pentru infracțiuni legate de droguri și păstrare ilegală de arme și muniții.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE