Bașcanul UTA Găgăuziei, Mihail Formuzal, a declarat că susține candidatura prim- ministrului Vlad Filat la funcția de președinte a țării. Și asta după ce marți, 16 august, premierul a efectuat o vizită de lucru în regiunea respectivă.
“Vă rog, înaintați candidatura la funcția de președinte al R. Moldova. Uitându-ne la ce se întâmplă în jur, din inimă vă spun, de noi râde toată Europa. De doi ani nu putem alege președintele. Dacă organizăm alegeri repetate se vor râde și africanii de noi”. 
Potrivit lui Formuzal, din cauza instabilității politice, moldovenii fug din țară. “Dle prim-ministru, purtați responsaniliatete în fața cetățenilor R. Moldova și a celor din Găgăuzia. Eu trebuie să spun asta, place unora sau nu. Referitor la dialogul politic. În UTAG, toți știu "dragostea mea" față de ideologia comunistă. Dar, eu aplec capul în fața electoratului care a votat acest partid. Eu am un dialog cu ei, ascult și părerile lor. Mă străduiesc ca în UTAG să existe stabilitate socială. Nu se poate de ignorat un partid care are 40%”, a continuat Mihail Formuzal.
În context, bașcanul regiunii a ținut să-l roage pe Vlad Filat să nu modifice Constituția R. Moldova. ”Aceasta se poate face doar atunci când există o stabilitate politică și economică", a precizat acesta.
Pe final, Formuzal i-a mulțumit premierulului Vlad Filat, pentru vizita acestuia în regiunea UTA Găgăuzia.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE