Premierul R Moldova, Vlad Filat a declarat, ieri seara, în cadrul emisiunii În Profunzime de la postul ProTV, că un consulat la Tiraspol poate fi deschis doar atunci când vor fi întrunite toate condițiile legale, anunță Politik.md.

„În viziunea mea, atunci când vor fi întrunite toate condițiile - nu va fi o problemă în a deschide un consulat la Bender sau la Tiraspol. În acest moment, nu sunt întrunite toate condițiile.  Acest lucru ține de consultările dintre experții R Moldova și Federației Ruse. Și dacă vorbim de armată este prea mult spus, este vorba de muniții și de un contingent militar. La ora actuală consulatul nu poate fi deschis”, a precizat Vlad Filat. 
 
Șeful Executivului a mai spus că nu este vorba despre deschiderea unui consulat al Rusiei sau al altei țări, ci despre un principiu de deschidere a unui consulat pe teritorul RM, care impune respectarea drepturilor internaționale.  
 
„Atunci când vor fi întrunite condițiile, nu cred că va fi o problemă. Este foarte ușor să fii tranșant și categoric, dar depinde de felul în care îți expui punctul de vedere”, a menționat Vlad Filat.
 
Anterior, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Vlad Filat declara că nu vede vreo problemă pentru inaugurarea unui consulat la Tiraspol, deoarece condițiile necesare, prevăzute de norma internațională și națională, sunt respectate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE