Expertul în drept, Teodor Cârnaț spune că va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova la alegerile prezidențiale programate pentru această toamnă. Declarația a fost făcută în cadrul podcastului Bandstage.

„Da, voi candida la funcția de președinte al Republicii Moldova. Sunt obligat să candidez, nu pentru faptul că este un orgoliu al meu, dar vreau ca Republica Moldova cu adevărat să fie condusă de lideri autentici, care au trecut prin greve, război, carieră, care a avut și căzături, care a fost și blamat în societate, unde societatea știe prea bine, cum îmi cresc eu copiii, cum îmi este familia, cum eu fac banii, cum am candidat la diferite funcții. Am făcut totul transparent. Candidez la funcția de președinte al RM și pentru faptul că vreau ca teritoriul din stânga Nistrului cu adevărat să se afle sub jurisdicția R. Moldova. În prezent avem duble standarde. Când vorbea PAS și Maia Sandu de deoligarhizare, Șor nu mai este, Plahotniuc nu mai este, Platon nu mai este, dar în stânga Nistrului, cum a fost Gușan, așa și a rămas, dar e cetățean al R. Moldova. Oare nu aceeași lege trebuie să fie aplicată în raport cu toți?”, a declarat Teodor Cârnaț.

Potrivit Codului Electoral în cazul în care Teodor Cârnaț va candida la legerile prezidențiale el va trebui să depună actele pentru liste de subscripție, care conțin semnăturile a cel puțin 15000 și cel mult 25000 de alegători din minimum jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea ale Republicii Moldova. Totodată în cazul în care el va acumula numărul suficient de semnături va trebui să constituie un grup de inițiativă pentru susținerea candidatului din cel puțin 25 și cel mult 100 de persoane cu drept de vot.

La începutul lunii septembrie 2023, expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț a anunțat că se înscrie în cursa pentru Primăria Chișinău. Acesta a declarat că nu va adera la vreun partid și va fi candidat independent. Ulterior, însă, acesta a declarat că a renunțat la ideea de a candida la șefia Primăriei Chișinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE