Familia Sclearov are nevoie de peste 40 mii euro pentru operațiile de restabilire pur cosmetică, pentru reconstrucția oaselor faciale și cerebrale ale fiului lor Eugen Sclearov. Tânărul care suferă în urma accidentului de duminică, 26 aprilie.
Larisa Sclearov a declarat pentru Politik că va fi nevoie de câteva operații pentru reconstrucția danturii, mușchilor faciali, mușchilor cavității bucale ale lui Eugen. ”Desigur aceste operații nu sunt posibile de făcut în R. Moldova este necesar să contactăm clinicile din Europa. Deja m-am interesat la câteva clinici, dar aceasta necesită o sumă foarte mare de bani peste 40 mii de euro,” a spus Larisa Sclearov.  
Cu lacrimi în ochi ea spune că ”această sumă este o problemă pentru noi, deoarece nu avem acești bani.” Părinții lui Eugen îndeamnă toți oamenii de bună credință să participe la însănătoșirea fiului lor prin donarea unei sume de bani. ” Eugen este o persoană tânără care abia își începe viitorul, un băiat energic, plin de viață și doresc să-l văd alături de mine tot timpul”, a spus indurerată mama.
Eugen Sclearov este internat la secția reanimare intensivă de la spitalul de urgență din or. Chișinău. El respiră articficial și a avut o pierdere foarte importantă de sânge (2.5 litri). A fost internat cu comoție cerebrală, cu ditrugerea sistemului osos facial al maxilarului până la baza craniului. Distrugeri care prezintă un pericol de viață atât pentru situația actuală cât și pentru viitorul lui cum este vorbirea, înghițirea. Medicii încă nu pot spune nimic, sunt foarte sceptici cu privire la situația lui Eugen. ”Nimeni nu poate să se pronunțe în mod sigur pentru că situația lui actuală este instabilă se află într-o situație de sedare permanentă și respiră artificial”, a menționat Larisa Sclearov.
Eugen Sclearov, elev în clasa a XII-a la liceul ”Mircea Eliade” din or. Chișinău a suferit un accident rutier în dimineața zilei de duminică, 26 aprilie. Cauza accidentului este șoferul care a adormit la volanul taxiului în care se afla Eugen împreună cu un prieten.
Părinții lui Eugen au fost anunțați la ora 5.40 dimineața de prietenul lui, Dan că au fost implicați într-un accident rutier și că el este bine, dar Eugen se află într-o stare foarte gravă. ”Imediat am mers la spitalul de urgență, unde a fost internat Eugen și l-am găsit cu o hemoragie puternică pe care medicii cu greu au oprit-o. De urgență a fost dus în sala de operație și timp de 5 ore, medicii au luptat pentru viața lui”, a spus mama lui Eugen.
Dumitru Stanciu, colegul de clasă și un bun prieten a lui Eugen ne-a comunicat că noaptea de sâmbătă spre duminică erau împreună la o petrecere. După care Eugen împreună cu un prieten s-au pornit spre Costești și pe drum s-au ciocnit de un gard, iar o țeavă care era în preajmă l-a lovit direct în față și i-a distrus fața.
”Noi, colegii lui de liceu suntem în fiecare zi la spitalul de urgență, pentru că e foarte important să simtă că suntem aproape de el. Am strâns deja o sumă de bani pentru a contribui la suma necesară operației de care are nevoie Eugen”, a spus Dumitru.  
Orice donație poate fi depusă în următoarele conturi bancare:
MDL 22 33 10 33 0 99
EUR 22 33 10 33 0 99
USD 22 33 10 33 0 99
Asociația Obștească "Tinerii Democrați" și portalul informațional Politik – proiectul companiei "POLIT CONSULT" vă îndeamnă să ajutați familia Sclearov cu orice sumă de bani. Puteți să veniți la sediul nostru B. Bodoni 45, oficiul 308 sau tel.: +373 (22) 214-226.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE