Prețul la energia electrică ar putea să coboare, spune directorul general interimar al S.A Energocom, Victor Bînzari, potrivit căruia compania urmează să ceară o micșorare de tarif de 10 la sută până la începutul lunii februarie. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la Rlive TV.

„Energocom în calitate de furnizor central, cel care procură energie electrică de pe piață ne vom adresa săptămâna aceasta sau poate săptămâna viitoare ca să scădem din prețul pentru energie electrică. Noi vrem să scădem din partea noastră în jur de 10 la sută. Este o metodologie foarte clară care spune că în caz că noi ajungem la obținerea unui profit peste 5-6 la sută din activitatea noastră noi trebuie să scădem pentru a nu avea devieri pozitive. Și în acest moment noi am ajuns la o etapă când noi trebuie să solicităm o micșorare de 10 la sută”, a declarat Victor Bînzari.

Ultima scădere de tarif la energia electrică a fost în luna noiembrie 2023.

Actualmente, clienții Premier Energy achită 2 lei și 39 de bani pentru un kilowatt oră, iar gospodăriile din nordul țării, deservite de „FEE Nord”, plătesc 2 lei și 88 de bani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE