Socialiștii se arată îngrijorați că urmează percheziții masive în raport cu membrii și activiștii PSRM. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) aduce noi acuzații guvernării, declarând că „regimul de la Chișinău intenționează să lanseze o amplă „vânătoare de vrăjitoare”, percheziții masive în raport cu membrii și activiștii PSRM, la fel cum procedează acum în raport cu alt partid de opoziție”,

„În spațiul public apar tot mai des informații că regimul de la Chișinău intenționează să lanseze o amplă „vânătoare de vrăjitoare”, percheziții masive în raport cu membrii și activiștii PSRM, la fel cum procedează acum în raport cu alt partid de opoziție, pe care instituțiile statului au anunțat deja că vor să-l scoată în afara legii. Este condamnabil modul în care liderii PAS vorbesc în mod deschis despre ce și cum trebuie să facă procurorii și ofițerii SIS ori CNA. Este o capturare pe față a statului și subordonare directă a justiției. Iar justiția televizată cu utilizarea unui număr imens de mass media pro-guvernamentale amintește de regimul oligarhic al lui Plahotniuc, preluat de către actuala guvernare PAS”, se menționează într-o declarație emisă de PSRM.

În context, socialiștii spun că „condamnă cu fermitate acțiunile abuzive și ilegale ale regimului, care transformă Republica Moldova într-un stat dictatorial, subordonat unui singur partid”.

În reacție, reprezentanții PAS au declarat că organele de resort trebuie să-și îndeplinească atribuțiile pentru a aduce finalitate pe dosarele inițiate.

„Am spus-o în campanie și o spunem și acum: Grupările de crimă organizată deghizate în partide, finanțate din bani furați de la oameni, nu-și au locul în politica și în societatea noastră. Organele de drept trebuie să-și facă munca. Așteptăm concluziile și finalitatea acestor dosare!”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE