Sevilla a câștigat finala Europa League, impunându-se în ultimul act în fața celor de la AS Roma, la lovituri de departajare. Scorul a fost 1-1 după 120 de minute, iar spaniolii au reușit să pună mâna pe cupă, după penalty-uri, adjudecându-și al 7-lea trofeu european.

Italienii au deschis scorul în minutul 35 al duelului, prin Paulo Dybala, iar spaniolii au restabilit egalitatea la începutul reprizei a doua, după ce Mancini și-a introdus mingea în proprie poartă.

Până la finalul celor 90 de minute, nicio echipă nu a reușit să dea lovitura, așa că partida a ajuns în prelungiri. Acolo echilibrul s-a menținut, iar după alte 30 de minute s-a ajuns la lovituri de departajare.

Mancini, cel care își înscrisese în proprie poartă, a ratat și de la punctul cu var, lucru pe care l-a făcut mai târziu și colegul său, Ibanez. Montiel s-a aflat față în față cu penalty-ul decisiv, pe care l-a ratat inițial, însă lovitura s-a repetat.

Din a doua încercare, argentinianul nu a mai ratat, iar Sevilla s-a încoronat câștigătoare a Europa League, a doua cea mai importantă competiție intercluburi la nivelul continentului.

În urma acestui succes, spaniolii au câștigat pentru a șaptea oară în istoria clubului trofeul Europa League, în timp ce Jose Mourinho, tehnicianul lui AS Roma, a pierdut prima sa finală europeană.

Pe lângă trofeu și biletele pentru grupele Ligii Campionilor, Sevilla a adăugat în conturi și o sumă importantă de bani grație succesului obținut miercuri seara.

După ce a depășit-o pe AS Roma în ultimul act al competiției, trupa din Spania a încasat 8,6 milioane de euro pentru performanța obținută.

La nivel financiar, recompensa este mai mare de atât, întrucât calificarea directă în grupele Ligii Campionilor echivalează cu adăugarea în conturi a sumei de 16 milioane de euro.

Mai departe, Sevilla va disputa și Supercupa Europei, unde adversară va fi echipa care va câștiga duelul din finala Ligii Campionilor, Manchester City – Inter.

Acolo, UEFA are o recompensă de 5 milioane de euro pentru învingătoare și 3,8 milioane de euro pentru pierzătoare.

Adversara celor de la Sevilla din ultimul act al Europa League, AS Roma, a câștigat și ea 4,6 milioane, după ce a pierdut disputa din finală.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE