După anul 2007 în R. Moldova au venit principalii traficanți de droguri din Uniunea Europeană (UE). În toate raporturile internaționale în care este abordată problema drogurilor este menționată și țara noastră, a spus Veaceslav Untilă, candidat pe listele Alinaței ”Moldova Noastră”, (AMN), joi, 16 iulie, într-o conferință de presă, trasmite Politik.
Potrivit lui Untilă, AMN a intrat în posesia unui document semnat, încă, din 2007 de către Ion Morei, secretarul Consiliului Suprem de Securitate și adresat președintelui Voronin în care se vorbește despre evaluarea antidrog din acel an.
”În anul 2007 au fost experți străini și au verificat situația în care se afla Moldova la capitolul droguri. Atunci, Morei a propus președintelui unele acțiuni: să creeze 2, 3 unități regionale antidrog și crearea unei strategii naționale antidrog care s-ar fi încadrat chiar în planul de acțiuni UE – R. Moldova”, a menționat Untilă.
Tot atunci, ”tovarășul Voronin a dat indicații ministrului de interne, Gheorghe Papuc să facă un plan de activitate împreună cu Guvernul R. Moldova”, ceea ce nu s-a întâmplat, a adăugat Untilă.
În acest sens, AMN propune să fie respectată legislația R. Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE