Autorităţile comuniste manipulează angajaţii din sfera bugetară şi ”îi mână”, de la zeci de kilometri depărtare, la întâlnirile cu candidaţii electorali comunişti. Declaraţia aparţine candidatului Partidului Liberal, Ştefan Urâtu, făcută joi, 16 iulie, la o conferinţă de presă.
Urâtu susţine că acest lucru se întâmplă „pentru a crea impresia de susţinere masivă din partea populaţiei a actualei guvernări”. Acesta a mai spus că „angajaţii sferei bugetare sunt obligaţi nu numai să vină la aceste întâlniri, ci să aducă cel puţin 2-3 persoane, în caz contrar sunt ameninţaţi cu concedierea”.
Urâtu, care este şi preşedintele Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului, susţine că în acest mod sunt încălcate drepturile omului. Mai mult de atât, Urâtu susţine că „celor neloiali partidului li se intentează dosare penale”.
Dar, mai spune acesta, „există cazuri când şi reprezentanţilor organelor de drept li se încalcă flagrant drepturile, fiind obligaţi să încleie afişe electorale ale comuniştilor şi să le distrugă pe cele ale opoziţiei”.
În replică, Mark Tcaciuk, şeful stafului electoral al PCRM a declarat că „aşa ceva nici nu se comentează. Noi niciodată nu recurgem la aşa metode”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE