Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Serviciul Vamal a pus marți în executare mandate de percheziții în municipiul Chișinău și în afară, într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Oamenii legii au stabilit că un grup de persoane au implementat o schemă infracțională specializată în contrabandă cu țigări, exprimată prin scoaterea lor din țară, prin locuri stabilite pentru control vamal, însă prin tăinuirea lor de autoritățile din Moldova. Însă, marfa de contrabandă a fost reținută de autoritățile din România, care declară că cele aproape 40.000 pachete de țigări sunt de proveniență din Moldova și au fost depistate într-un autocar cu destinația Italia.

Cazul a fost documentat în aprilie de autoritățile de peste Prut, atunci când captura de țigări a fost indisponibilizată, după ce a fost stabilit faptul că aceasta aparținea șoferului autocarului – bărbat cu dublă cetățenie moldovenească și română – precum și șoferului de rezervă, care intenționau să o vândă pe piața neagră din Italia.

În urma perchezițiilor desfășurate de PCCOCS și Serviciul Vama, cei doi șoferi, precum și un fost și un actual angajat vamal au fost reținuți pentru 72 de ore. Urmează ca procurorii PCCOCS să examineze necesitatea solicitării în instanța de judecată a aplicării arestului preventiv în privința bănuiților.

Cele patru persoane au vârste cuprinse între 35-45 ani, iar potrivit legii se prevalează de prezumția nevinovăției în acest stadiu al investigațiilor.

Urmărirea penală continuă, pentru cercetarea tuturor aspectelor infracțiunii investigate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE