Doi din trei moldoveni schimbă postul tv când începe publicitatea. Datele au fost făcute publice de echipa Magenta Consulting, care a urmărit să afle cum procedează moldovenii atunc când emisiunea sau filmul pe care îl urmăresc la TV sunt întrerupte de o pauză publicitară, comunică Politik.md.
Potrivit sursei, mai bine de jumătate, 59 la sută de respondenți, au afirmat că în asemenea cazuri schimbă postul TV la altul care nu transmite reclamă la acel moment.
Mulți sunt și cei ce tolerează publicitatea – 35 de procente de moldoveni. Totodată, 11 procente din intervievați au răspuns că pauza de publicitate este tocmai potrivită pentru o excursie de la televizor până la bucătărie ca să-și ia ceva de mâncat. Iar 6 procente au declarat că în timp ce este difuzată reclama își verifică poșta, conturile de pe rețelele de socializare și telefonul.
Femeile sunt mai tolerante față de publicitate în comparație cu bărbații, însă acestea mai des aleg să meargă până la bucătărie după mâncare în timpul pauzelor de publicitate. Printre cei ce refuză să urmărească reclama se numără mai mulți dintre cei care locuiesc în mediul rural sau în zona de sud a Moldovei, persoanele cu studii secundare profesionale și cele ce au un venit lunar de peste 20 000 de lei.
Mai îngăduitori față de publicitate sunt în mare parte moldovenii ce locuiesc în mediul urban, cei cu vârsta trecută de 60 de ani, așadar și de pensionarii, văduvii și văduvele și persoanale care au obținut cel mult studii primare. Locuitorii zonei de centru a Republicii Moldova, persoanele ce au un venit de la 10 000 de lei în sus și cele ce dețin propria afacere preponderent reprezintă grupul moldovenilor care aleg bucătăria și mâncarea în defavoarea pauzei de publicitate. Iar printre cei ce acordă mai multă atenție telefoanelor și socializării online majoritatea sunt tinerii ce au cel mult 21 de ani împliniți și persoanele necăsătorite.
„Cu un televizor sau mai multe într-o locuință, aproape toți locuitorii Republicii Moldova, fie zilnic, fie de câteva ori pe săptămâni, în mediu îi acordă câte 2,7 ore pe zi și consumă atât emisiunile și reclama, cât și prăjiturile ce așteaptă în pauzele de publicitate la bucătărie”, mai constată Magenta Consulting.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE