După odihna de pe litoralul turcesc al Mediteranei, Igor Dodon s-a recondiţionat într-atâta, încât a hotărât să-l ajute şi pe tătuca Voronin să mai uite de stres şi bătăi de cap. Ca o slugă credincioasă, Dodon e alături de ţar şi la bine, şi la rău. Aşadar, totul a pornit cînd fostul ministru a hotărât să organizeze o vânătoare de neuitat pentru nişte tipi din Transnistria, serbând în aşa fel (cu anticipaţie) şi ziua de naştere a lui Eduard Muşuc, zi de sărbătoare naţională pe la sfârşitul lui septembrie. Zis şi făcut. La sfârşitul săptămânii trecute, o herghelie întreagă de armăsari roşii, desigur nu paracopitate de rând din raionul Cahul (P. Coteţ, A. Gorilă. M. Andronic) şi alţii de la centrală (Dodon şi Muşuc) etc., asiguraţi cu pază de reprezentanţi ai Serviciului de Grăniceri şi “acoperiţi” de Serviciul Ecologic de Stat din Cahul, au năvălit în Rezervaţia Prutul de Jos unde intrarea este strict interzisă muritorilor de rând (mai ales celor din satul Văleni).
8 maşini de teren, doua dintre care aveau numere de înmatriculare transnistrene, pline cu oameni înarmaţi până-n dinţi, inspiraţi din peripeţiile vânătoreşti ale lui Voronin, au pornit măcelul de la Prutul de Jos. Vânătoarea a durat 2 zile (şi două nopţi), iar în urma vânătorilor nu a rămas nici o vietate, în schimb au rămas kilometri de urme de anvelope, sute de cartuşe, recipiente şi păsări (în mare parte, fazani) împuşcate, dar nerecuperate. După vânătoare, echipa de şoc a plecat să-şi scoată aburii şi la sondele de la Văleni şi să vadă cum iese ţiţeiul din măduva pământului basarabean. Noapte a fost o veselie şi o gălăgie continuă, în aşa- numita "casă albă" din rezervaţie - un fel de căsuţă special amenajata pentru "oameni albi", de sus.
Când au ajuns la Chişinău, Dodon şi Muşuc s-au prezentat în faţa lui Voronin cu două păsări moarte în mâini. Malovato! – s-au uitat ei unul la altul. Hrenovato! – s-a gândit Voronin, văzându-i. Dar în glas a zis: “Paţani, să vedeţi ce zacuscă bună va ieşi!”. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE